Kia EV6 Auto van het Jaar

Kia EV6 Auto van het Jaar

28 februari 2022 Uit Door Arnold

Ere wie ere toekomt: de Kia EV6 is Auto van het Jaar geworden! De EV6 kreeg van de internationale jury in totaal 279 punten, gevolgd door de Renault Mégane E-Tech (265 punten). De Hyundai IONIQ 5 belandde net op de derde plek met 261 punten.

Frank Janssen, voorzitter van de jury van de Car of the Year award: “Het is goed om te zien dat de award dit jaar is toegekend aan de Kia EV6. De prijs is welverdiend, omdat het merk hard aan deze auto heeft gewerkt. De progressie die Kia heeft geboekt in de afgelopen jaren is echt indrukwekkend.”

Jason Jeong, President van Kia Europe: “Het is een grote eer om de Car of the Year 2022 award te hebben gewonnen. Onze EV6 is de eerste Kia ooit die deze prestigieuze prijs wint. Het is een baanbrekende auto, ontworpen om elektrische mobiliteit aantrekkelijk en toegankelijk te maken door een indrukwekkend bereik, ultrasnelle laadmogelijkheden, een ruim en hightech interieur en dynamische rijkwaliteiten. De EV6 is een opwindende voorbode van wat we nog meer in petto hebben.”