Ioniq 5 krijgt een update

Ioniq 5 krijgt een update

11 februari 2022 Uit Door Arnold

Hyundai heeft een aantal belangrijke updates voor de Ioniq 5 aangekondigd die de leidende positie van de 5 moeten bestendigen. Twee updates springen er uit: de komst van digitale spiegels en een groter accupakket. Ook krijgt de Ioniq 5 actieve schokdempers, die het rijcomfort moeten verhogen.

Met het vergroten van de accucapaciteit naar 77,4 kWh krijgt de 5 ook een grotere actieradius, maar hoe veel groter dat is, is nog niet bekend. Daarvoor moet eerst de officiƫle testcyclus doorlopen worden. Ook krijgt het accupakket een voorverarmingssysteem, hierdoor kan de accutemperatuur nauwkeurig afgestemd worden. Bij het laden onderweg is de accu dan op een optimale temperatuur om zo snel en volledig mogelijk te laden. Het navigatiesysteem wordt gebruikt om de rijtijd naar het laadpunt te becijferen, zodat de accu op de gewenste temperatuur is zodra de laadkabel aangesloten wordt.

De digitale buitenspiegels waren al leverbaar in zuid-Korea, en nu zijn ze ook gehomologeerd voor west-Europa. Niet alleen de buitenspiegels zijn nu digitaal, ook de binnenspiegel is vervangen door een hoge-resolutie beeldscherm. De buitenspiegels zijn vervangen door kleine camera’s op de portieren en de monitoren zijn tegen de A-stijl in het interieur gemonteerd. De binnenspiegel werkt met een camera die onder de achterspoiler gemonteerd is, hierdoor houd je zich naar achteren, ook als de bagageruimte tot aan het dak volgeladen is. Slim en veilig!

In de recente test van de Kia EV6 merkte ik op dat het rijgedrag van de Kia positief afsteekt tegen de Hyundai, zeker als je van een dynamisch onderstel houdt. Maar Hyundai kondigt prompt de komst van Smart Frequency Dampers aan voor de Ioniq 5. Deze zorgen voor een betere respons van de wielophanging, en ze verhogen het rijcomfort. In de tweede helft van 2022 worden alle updates leverbaar op de Ioniq 5 voor de Nederlandse markt.