Hyundai i10 stevig opgefrist

Hyundai i10 stevig opgefrist

27 februari 2023 Uit Door Arnold

De Hyundai i10 is technisch en cosmetisch onderhanden genomen. Het uiterlijk heeft Hyundai subtiel aangepast, maar het interieur en de onderhuidse techniek zijn steviger gewijzigd. De koplampen en de dagrijverlichting zijn opnieuw ontworpen, je moet de huidige i10 en de opgefriste nieuweling naast elkaar zetten om het onderscheid in de koplampen te zien, maar de nieuwe dagrijlampen zijn niet te missen. Het ronde ontwerp is vervangen  door vier ruitvormige eenheden aan weerszijden in de grille. Ook de achterlichten zijn nieuw – er is een ‘halve H’ in elke unit te zien. Als je deze doortrekt via de vouw in het kofferdeksel, krijg je een hoofdletter H. Van Hyundai natuurlijk.

De N-Line krijgt een geheel eigen snoet en achterwerk. De grille en bumper van de i10 N-Line zijn uniek voor dit uitrustingsniveau. Ook krijgt de N-Line een nieuw ontwerp voor de 16-inch velgen aangemeten.

Hij mag dan de kleinste in de line-up zijn, maar dat betekent niet dat Hyundai beknibbelt op veiligheidsuitrusting. Hyundai Smart Sense is leverbaar, dit omvat Forward Collision Avoidance Assist met fietsherkenning, Lane Following Assist en Rear Occupant Alert. Dat laatste systeem herinnert de bestuurders aan niet-afgesloten achterportieren en vergeten spullen op de achterbank.

Het instrumentarium is ook vernieuwd, onze i10 krijgt hetzelfde LCD-display als de Hyundai Casper. De snelheidsmeter en toerentellers hebben weergave met ‘klassieke’ digitale cijfers en de brandstof en temperatuurmeter worden met blokjes aangegeven. In het midden is een uitgebreider display opgenomen dat meer gedetailleerde informatie kan tonen, en dat tevens een hogere resolutie heeft.

Op het gebied van infotainment en connectiviteit is er ook nieuws: elke i10 heeft nu e-call en over-the-air updates voor de navigatie. Android Auto en Apple Car play zijn draadloos, je smartphone kan draadloos opgeladen worden en de nieuwste versie van Hyundai BlueLink is ook aanwezig. Over een maand start de productie in het Turkse Izmit, waar alle i10 voor de Europese markt gebouwd worden.  Hyundai Nederland verwacht de eerste nieuwe i10 in de zomer in Nederland.

9 artikel(en) « van 9 »