Historische mijlpaal: 100 miljoen Honda auto’s

Historische mijlpaal: 100 miljoen Honda auto’s

22 december 2016 Uit Door Arnold

honda_t360_1963Vandaag, 22 december 2016, bereikt Honda een historische mijlpaal in de merkgeschiedenis. De 100 miljoenste auto van het merk rolt op deze datum van de productieband.Een zeer respectabel productieaantal, zeker omdat Honda een relatief jonge autofabrikant is.

 

 

In 1963 begon Honda, het merk was toen 15 jaar oud, met de productie van een minitruck en een klein sportwagentje, de T360 en de S500. Die beide modellen werden geproduceerd in dezelfde fabriek als waar de Honda motorfietsen en bromfietsen ook van de band liepen.

Honda N600Een jaar later opende Honda de eerste plant die zich volledig toelegde op de productie van auto’s, in Sayama City. Het eerste model dat daar van de band rolde, was de legendarische S600. In 1969 opende Honda de eerste fabriek buiten Japan, in Taiwan. Daar werd de N600 gebouwd. Intussen heeft Honda wereldwijd 34 fabrieken.

In Nederland is Honda helaas wat naar de achtergrond verdwenen, tot grote spijt van Carnold en vele Honda-fans. Een belangrijke oorzaak daarvan is de curieuze belastingwetgeving die vooral de zakelijke rijder uit de Honda-showrooms houdt. Met ingang van volgend jaar wijzigen die regels, en de verwachting is dat de zakelijke rijder weer vaker een auto van zijn eigen voorkeur zal kiezen. Honda-fans die zich genoodzaakt zagen om uit te wijken naar een Europese diesel, kunnen volgend jaar hun hart weer ophalen, van Honda’s i-DTEC is een van de meest verfijnde diesels op de markt. Lees de test van de CR-V er maar eens op na.

Honda_NSX_2015_1Namens alle Honda-fans in de lage landen: van harte met het bereiken van dit productieaantal. Dat we de komende jaren maar veelĀ  nieuwe Honda’s op Neerlands wegen mogen verwelkomen!