Exclusieve uitvoering Toyota GR Supra: Jarama Edition

Exclusieve uitvoering Toyota GR Supra: Jarama Edition

12 maart 2021 Uit Door Arnold

Toyota Gazoo Racing heeft een speciale editie ontwikkeld van de GR Supra: de Jarama Edition, vernoemd naar het roemruchte Spaanse circuit. Slechts 90 exemplaren zijn bestemd voor de Europese markt, en slechts eentje komt naar Nederland. Exclusiviteit gegarandeerd dus!

Waarom Jarama? Omdat de Supra daar aan de pers werd voorgesteld tijdens de introductie en omdat de Supra op dat circuit voor diepe indruk zorgde bij de pers. De GR Supra Jarama Racetrack Edition wordt in een unieke lakkleur geleverd: Horizon Blue en de auto krijgt speciale, gesmede 19 inch lichtmetalen velgen die zwart gespoten zijn. De voorste velgen bieden onderdak aan een Brembo remsysteem met vierzuiger remklauwen en 35 centimeter grote remschijven. Voor deze uitvoering zijn de remklauwen rood gespoten. De Jarama Edition heeft een adaptieve, variabele wielophanging (Normal en Sport), een actief differentieel en een gewijzigde besturing.

Ook het interieur werd onder handen genomen door Gazoo Racing: het dashboard heeft koolstofvezel sierlijsten, elk exemplaar heeft een badge met het productienummer van de auto. De zwarte, Alcantara bekleding met blauwe stiksels is buitengewoon fraai. Toyota ging niet voor maximale gewichtsbesparing voor de Jarama Edition: de voorstoelen zijn elektrisch verstelbaar en verwarmd.

De trusty old zescilinder lijnmotor blinkt uit door zijn koppel: 500 Nm tussen de 1.600 en 4.500 toeren. De motor is gekoppeld aan een achttraps versnellingsbak met launch control functie. De standaardsprint doet deze Supra in 4,3 seconden. Wanneer de GR Supra Jarama Racetrack Edition wordt uitgeleverd is niet bekend, evenmin als de prijs. Maar met dat ene exemplaar voor de Nederlandse markt is dat ook niet erg relevant. Desalniettemin zouden we er graag een rondje mee rijden, nietwaar geachte lezers?

8 artikel(en) « van 8 »