Details en prijzen Kia Sportage PHEV

Details en prijzen Kia Sportage PHEV

17 februari 2022 Uit Door Arnold

Vandaag heeft Kia wat meer informatie bekendgemaakt over de nieuwe Sportage PHEV. De belangrijkste feiten zijn zijn EV-actieradius van ruim 70 kilometer en een vanafprijs van € 42.595. De Sportage Plug-In is leverbaar in vier uitvoeringen: vier uitvoeringen, waaronder de  DynamicLine tot de GT-PlusLine. Het complete overzicht van uitvoeringen en prijzen staat inmiddels online.

Kia stelt dat de Sportage Plug-In specifiek voor de Europese markt is ontworpen. De basis van de aandrijflijn is de 1,6 liter SmartStream benzinemotor die gekoppeld is aan een 67 kW leverende elektromotor. Onder de kofferbakvloer ligt een 13,8 kWh accu die de elektromotor voedt en de herwonnen elektriciteit opslaat. Net als in de Hyundai Tucson is de hybride aandrijflijn gekoppeld aan een zestraps automaat met dubbele koppeling. Het systeemvermogen bedraagt 265 pk, het koppel ligt op een heel riante 350 Newtonmeter. Voor de cijferliefhebbers, de Kia Sportage Plug-In sprint in 8 seconden naar de 100 kilometer per uur, de topsnelheid ligt op ruim 190 km/u.Net als de standaardmotor van de Sportage (de mild hybride) heeft de Plug-In een startgenerator, de elektromotor van het hybridesysteem wordt uitsluitend gebruikt voor de aandrijving. De boordlader heeft een vermogen van 7,2 kW.

De top of the range Sportage krijgt hetzelfde hoogwaardige interieur als de overige beide motoriseringen, maar uiteraard voegt Kia er wel wat extra luxe aan toe. De belangrijkste blikvanger is het gebogen display dat bestaat uit twee schermen van 12,3 inch. Dit instrumentarium kennen we van de EV6 die kortgeleden is getest. Het infotainment over-the-air te updaten en op afstand te bedienen via Kia Connect op de smartphone. De interactieve technologie geeft toegang tot Kia Live Services, online navigatie, online spraakherkenning en agenda-integratie.