De Mazda CX-3 komt eraan, prijzen bekend

De Mazda CX-3 komt eraan, prijzen bekend

18 maart 2015 Uit Door Arnold

Mazda_CX-3_3Nog een paar maandjes wachten en dan kunnen Mazda-fans de nieuwe CX-3 bekijken bij de dealer. De Europese autopers is momenteel onderweg met de eerste testritten met de CX-3, en Mazda Nederland heeft de vanafprijs van de CX-3 bekendgemaakt: € 20.990, daarvoor geeft de Mazda-dealer de sleutels van een 120 pk sterke SkyActiv-G met voorwielaandrijving mee.

20% bijtelling voor de CX-3 1.5 SkyActiv-D

Mazda verwacht veel exemplaren van de voorwielaangedreven GT-M te verkopen, de SkyActiv-G 120 FWD GT-M om precies te zijn, en heeft om die reden ook al een prijs vastgesteld voor deze uitvoering: € 27.490. Deze versie, met handgeschakelde zesbak, is goed voorzien van luxe: adaptieve cruisecontrol, navigatie, Bose geluidssysteem en 18 inch lichtmetalen velgen. Alle versies zijn leverbaar met vierwielaandrijving en een automatische SkyActive-Drive zestraps versnellingsbak. Het vermogen van de SkyActiv-G modellen met vierwielaandrijving is verhoogd tot 150 pk. Dieselen kan ook, met de fijne 1.5 SkyActiv-D die 105 pk levert. In combinatie met de handgeschakelde zesbak is de dieselversie van de CX-3 goed voor 20% bijtelling.

Mazda_CX-3_7

Mazda zegt dat er bij de ontwikkeling niet zozeer naar de concurrentie is gekeken, maar dat er vooral naar de doelgroep is gekeken: jonge, actieve en creatieve mensen. Mocht die actieve levensstijl betekenen dat de auto daar een wezenlijk onderdeel van is, dan is het goed om te weten dat alle versies van CX-3 een aanhanger van 1.200 kilo (geremd) mogen trekken.  De Mazda CX-3 zal op de AutoRai zijn Nederlandse debuut maken.

Mazda_CX-3_4