400 Proace Electric voor DHL

400 Proace Electric voor DHL

11 oktober 2021 Uit Door Arnold

Ruikt het in de buurt van Raamsdonkveer naar sigaren*? Dat kan kloppen, want bij importeur Louwman en Parqui hebben ze alle reden om een feestsigaar op te steken. Toyota levert namelijk 400 Proace Electrics aan pakketbezorger DHL. Deze week zijn de eerste exemplaren afgeleverd.

De eerste Proace Electric werd overhandigd op in Dordrecht, waar DHL een nieuw sorteercentrum laat bouwen. Ook dat pand staat in het teken van duurzaamheid. Bij de oplevering in Oktober 2022 moet dat het meest duurzame gebouw / sorteercentrum van de Benelux zijn. De elektrische Proace’s worden ingezet om de laatste stap in de distributie te verzorgen: vanuit de CityHub naar het bezorgadres. Elke Proace kan per rit 100 tot 200 adressen bezoeken. Wouter van Benten, CEO DHL Parcel Benelux: “Deze toevoeging van 400 elektrische bestelauto’s past in ons beleid waar we maximaal CO2 reduceren en het restant volledig compenseren. In 2025 is ons hele wagenpark toegerust op elektrisch bezorgen in de wijken.”

Uiteraard is ook de managing director van Louwman en Parqui, Jan Christiaan Koenders in zijn nopjes: “Dat ’s werelds grootste logistiekbedrijf en ’s werelds grootste automerk elkaar vinden op weg naar nul emissie, maakt ons ongelooflijk trots. De filosofie die DHL op het gebied van verduurzaming van stedelijke logistiek hanteert, ligt in lijn met die van Toyota. Een 100% emissievrije distributie van pakketten in stedelijke gebieden levert alleen maar voordelen op, zoals een betere luchtkwaliteit en minder geluidsoverlast. We vinden het geweldig om met de levering van 400 Toyota’s Proace Electric hieraan een bijdrage te leveren. En daarbij zijn we blij dat alles perfect getimed is voor een groene pakketbezorging in de drukke decembermaand.”

*Disclaimer: Carnold bedoelt dit als beeldspraak, en niet als promotie voor rookwaren.