Toyota vernieuwt C-HR

Toyota vernieuwt C-HR

18 november 2021 Uit Door Arnold

De Toyota C-HR is moeilijk op leeftijd te schatten, hij oogt sinds zijn introductie in 2016 nog altijd erg hip. Dat betekent dat het model alweer zijn zesde levensjaar ingaat. Toyota gaf de altijd jonge Coupe High Rider daarom een technische update zodat hij weer compleet bij de tijd is.

Om te beginnen heeft Toyota het ontwerp van de Style en Dynamic uitvoeringen op details bijgepunt. De Style-versies kunnen geleverd worden met nieuwe 18-inch velgen. Deze uitvoering kan, net als de GR Sport, geleverd worden in een two-tone uitvoering. Bij die versies worden de A-stijlen, het dak en de dakspoiler in het zwart gespoten. De Dynamic en Style zijn de middelste uitrustingniveaus van de C-HR, en daarmee de meest gekozen versies.

Het interieur werd ook bijgepunt voor die uitvoeringen, de stoelen zijn bekleed met stof en kunstleder, een mooie combinatie van praktisch en luxe. Verder zijn diverse details in het interieur in gunmetal grey uitgevoerd, dit geeft het interieur een moderne en voorname uitstraling.

Het grote nieuws zit ‘m in het nieuwe Toyota Smart Connect infotainmentsysteem, hiermee krijgt de C-HR een grote en belangrijke update. Smart Connect is sneller, gebruiksvriendelijker en biedt meer connectiviteitsdiensten. Android Auto en Apple Car Play zijn beide aanwezig, Car Play werkt draadloos. Vanaf de C-HR Style is navigatie geïntegreerd in het systeem. Het nieuwe navigatiesysteem biedt 3D stadskaarten, live verkeersinfo en gedetailleerde snelwegbewijzering. Het 8 inch beeldscherm heeft een hoge resolutie met een uiterst fraaie grafische weergave. Het systeem heeft ook de mogelijkheid tot over-the-air updates en kan via spraak bediend worden. Het vierjarige Smart Connect abonnement is standaard vanaf de Style uitvoering. Begin volgend jaar staat de vernieuwde C-HR bij de Nederlandse Toyota-dealers.

11 artikel(en) « van 11 »