The Prius has landed

The Prius has landed

4 september 2023 Uit Door Arnold

Sinds afgelopen weekend is de nieuwe Toyota Prius te bewonderen bij de Nederlandse Toyota-dealers. Voor de Nederlandse markt is de Prius uitsluitend leverbaar als Plug-In, en in drie uitrustingsniveaus: Dynamic, Executive en Solar Edition. De 13,6 kWh Lithium-ion accu geeft een EV-bereik van 86 kilometer, het systeemvermogen van laatste generatie Hybrid Synergy Drive ligt op 223 pk (164 kW). Hier vind je de volledige prijslijst.

De Dynamic

De ‘instapversie’ is allesbehalve karig uitgerust: Bi-LED koplampen, 17 inch aluminium wielen, gescheiden climate control, een achteruitrijcamera, stoelverwarming voor de voorstoelen, een verwarmbare voorruit en elektrische stoelverstelling op de bestuurdersstoel. Het infotainment bestaat uit het 12,3 inch grote Toyota Smart Connect multimediasysteem met Apple CarPlay en Android Auto. De Toyota Prius Plug-in Hybrid Dynamic is leverbaar vanaf 44.695 euro of 599,- euro per maand met Toyota Private Lease.

De Executive

De Executive herken je aan de doorlopende achterlichten, die de Dynamic niet heeft. Verder heeft hij een aanzienlijk uitgebreide uitrusting en nog meer uiterlijke wijzigingen: 19 inch lichtmetalen wielen, verder zijn de B-stijl, onderkant van de achterbumper, wielranden en de sierlijst van de grille hoogglans zwart. Verder bieden een camerafunctie in de binnenspiegel, de Smart Rear View Mirror, en een verwarmbaar stuurwiel nog meer luxe. De Prius Executive is leverbaar vanaf 47.195 euro. Optioneel is een groot panoramadak leverbaar, met een meerprijs van 995 euro.

De Solar Edition

Leverbaar in elke kleur, zolang het maar Solar Yellow is: de Solar Edition. De topuitvoering van de nieuwe Prius heeft zonnepanelen in het dak waarmee de accu volledig opgeladen kan worden, mits de auto lang genoeg in de zon staat. Op een zonnige dag kan het dak zo’n 8 kilometer rijbereik laden. Verder heeft deze versie synthetisch lederen bekleding, stoelventilatie op deĀ  voorstoelen en stoelverwarming voor de buitenste zitplaatsen van de achterbank. Intelligent Parking Assist, de Intelligent Clearance Sonar en de Panoramic View Monitor zorgen ervoor dat parkeren nog gemakkelijker gaat. De Prius Solar Edition is te bestellen voor 53.595 euro.