Suzuki Ignis komt in drie uitvoeringen

Suzuki Ignis komt in drie uitvoeringen

5 november 2016 Uit Door Arnold

3-suzuki_ignisHet vorige nieuwsbericht over de Suzuki Ignis is nog warm, en daar druppelt al weer wat nieuws over Suzuki’s nieuwste binnen. Suzuki Nederland heeft de uitrustingsniveaus bekendgemaakt en nadere details over de uitrusting vrijgegeven. De Ignis wordt geleverd in drie uitrustingsniveaus: Comfort, Select en Style.

Ignis Comfort

De Ignis Comfort heeft vijf zitplaatsen en is onder andere uitgerust met een radio/cd-/mp3-speler met Bluetooth®, airconditioning en elektrisch bedienbare buitenspiegels in de kleur van de carrosserie die bovendien te verwarmen zijn. Centrale portiervergrendeling met afstandsbediening is standaard op de 5-deurs Ignis. Het design van het exterieur krijgt vanaf de Comfort een vervolg in het speelse interieur met oranje dan wel titaniumkleurige accenten zoals rond de ventilatieroosters in het dashboard, op de middenconsole en portiergrepen vóór. Let ook eens op de ‘inkepingen’ op de zijkant van de middentunnel, die refereren natuurlijk aan de markante C-stijl van de Ignis.

4-suzuki_ignisIgnis Select

De Suzuki Ignis Select biedt zijn eigenaar DAB+ (digitale radio), een AUX- en USB-aansluiting, een 7-inch multitouch display en een achteruitrijcamera. De bestuurder kan zijn smartphone koppelen aan het infotainmentsysteem. De Ignis Select staat op 16-inch lichtmetalen velgen en is voorzien van twee gescheiden stoelen achter. De stoelen zijn over een lengte van 16,5 centimeter verschuifbaar om meer bagageruimte dan wel beenruimte achter te creëren. Wie voor de 4WD-versie kiest, krijgt bovendien Hill-Descent control waarmee de compacte allroader beheersbaar de heuvel afrijdt. Op de Ignis met AGS (Auto Gear Shift) is Hill-Hold control aanwezig.

1-suzuki_ignisIgnis Style

De Suzuki Ignis Style is de meest complete versie van de Ignis. Deze heeft climate control, cruise control, navigatie, elektrisch bedienbare ramen rondom en een met leder bekleed stuurwiel. Aan de buitenkant is deze luxe versie duidelijk te herkennen aan zijn LED-achterlichten, LED-dagrijverlichting, koplampen met LED-projectoren en richtingaanwijzers in de buitenspiegels. Om de auto te starten kan de sleutel op zak blijven (Keyless start).2-suzuki_ignisStereocamera’s, WiFi en Spotify

De veiligheid van de inzittenden van de Ignis Stijl wordt bewaakt door Dual Camera Brake Support. Bij snelheden van 5 km/uur en hoger onderscheiden de stereocamera’s voertuigen en voetgangers en helpen een aanrijding te voorkomen of de gevolgen van een onvermijdbare aanrijding te beperken. Dat gebeurt door middel van waarschuwingen en, indien nodig, een remingreep. De speciale introductievarianten van de nieuwe Ignis Select en Style komen in een beperkte oplage op de markt. Standaard is een geavanceerd In-Touch Android infotainmentsysteem met 7-inch touchscreen en bedieningstoetsen op het stuurwiel. Het uitgebreide systeem biedt onder andere WiFi, Bluetooth® met iPhone-connectie, TomTom 3D-navigatie met TMC traffic support, een AUX- en USB-aansluiting en muziekstreaming via Spotify.