Sunny update – restauratietijd!

5 mei 2014 Uit Door Arnold

Nissan-Sunny-AchterHet is een hele tijd terug sinds ik voor het laatst iets over mijn Sunny gepost heb. Dat komt vooral omdat er in de tussenliggende tijd weinig aan de Sunny gedaan is, hij heeft weliswaar de nodige kilometers gemaakt, maar ingrijpende technische verrichtingen zijn er niet geweest. Tot drie weken terug…Voor mijn bedrijf wilde ik reclamematerialen / autobelettering laten maken bij Autoschade Van Krimpen, en het leek me geen gek plan om eens een offerte op te vragen om de Sunny goed op te kalefateren. Zo her en der zaten er een paar nare plekjes, met name ter hoogte van de achterste wielkasten. In de rand zaten roestblaasjes, aan de linkerzijde zelfs een gat.

De dorpels waren ook niet supergaaf meer. Bij de achterwielen zat aan weerszijden een gat, en op de aanzetting halverwege de dorpels begon de roestduivel (zij het na 24 jaar pas) te vreten. Naast deze roestproblemen was de lak op plaatsen ook niet mooi meer. De voorbumper is ooit vervangen door een standaardbumper die voorzien is van mistlampgaten en een rood kleurtje. De blanke lak begon af te bladderen en dat ging van kwaad tot erger. De grootste doornen in Carnold’s oog waren de deukjes in de rechter zijkant. Oude parkeerschades die des te meer opvielen omdat ze midden in het strakke plaatwerk zaten.

De firma Van Krimpen kwam met een goed plan van aanpak, en zo geschiedde het dat de Sunny fris gewassen bij de autoschadehersteller geparkeerd werd. Ik heb de werkzaamheden op de gevoelige chip vastgelegd:

Het plaatwerk heeft iets meer tijd gekost dan gepland, maar omdat dit klussen zijn die je in één keer goed moet doen, heb ik de schadehersteller wat extra tijd gegund – het moet tenslotte geen haastklus worden, nietwaar? De motorkap stond aanvankelijk niet op de begroting, maar ik heb besloten om ‘m toch te laten spuiten vanwege de vele kleine steenslagplekjes. Na een kleine drie weken (de Sunny is tussen de bedrijven door gedaan) was de Sunny klaar. En het resultaat overtrof mijn verwachtingen volledig: er stond gewoon een nieuwe Nissan Sunny! Het lakwerk is poepiestrak, en de voorbumper zit er weer helemaal recht op.