Subaru Solterra geprijsd

Subaru Solterra geprijsd

9 mei 2022 Uit Door Arnold

Subaru maakt vaart met de Solterra, in Juli al staat Subaru’s eerste EV in de showroom. Vanochtend maakte Subaru de vanafprijs en de line-up bekend. Vanaf € 56.395 kun je Solterra rijden, boven het instapmodel komen er twee uitgebreidere uitvoeringen: met Sky Package en de Two Tone Package. De Solterra heeft in tegenstelling tot de Toyota bZ4X altijd vierwielaandrijving, vandaar de hogere vanafprijs.

Als je de maximale actieradius wilt, dan ben je aangewezen op de ‘basis’ Solterra, deze heeft een bereik van 465 kilometer. De Sky Package heeft grotere wielen (20 inch) hetgeen de actieradius vermindert, maar met 414 kilometer kom je bij dagelijks gebruik nog niets tekort. Elke Solterra heeft permanente vierwielaandrijving – het is tenslotte een echte Subaru.

De Solterra Sky Package kost € 60.895, deze heeft een glazen panoramadak, 20 inch velgen, verwarmde zitplaatsen (dus ook de achterbank), lederen bekleding en een uitgebreid audiosysteem van Harman Kardon. De Two Tone Package biedt exact dezelfde uitrusting, maar is in twee kleuren gespoten. Geïnteresseerden die nu al tot aankoop besluiten kunnen nog deze zomer in hun Solterra rijden.