Prius 5 heeft een prijs!

Prius 5 heeft een prijs!

15 mei 2023 Uit Door Arnold

Vanaf vandaag kun je de nieuwe Toyota Prius bestellen bij de Nederlandse Toyota-dealers, importeur Louwman en Parqui heeft de prijzen en uitvoeringen bekendgemaakt. Er zijn drie uitrustingsniveaus: Dynamic, Executive en Solar Edition. Die kosten repsectievelijk €44.695, € 47.196 en € 53.595. De Prius 5 wordt alleen als Plug-In geleverd (da’s wel een beetje jammer) en dat betekent dat de auto altijd riant in zijn uitrusting zit.

De Plug-In Prius heeft een 13,6 kWh accupakket waarmee de auto ruim 80 kilometer puur elektrisch kan rijden. De nieuwste generatie Hybrid Synergy Drive bestaat uit een tweeliter viercilinder die 148 pk levert, de elektromotor levert 160 pk, het systeemvermogen komt op 223 pk.

Veel veiligheid en luxe standaard

Elke Prius is voorzien van Toyota Safety Sense, bestaande uit een Adaptieve Cruise Control, Pre-Collision System, automatisch grootlicht, verkeersbordherkenning, Rijbaanbewaking met stuurhulp, Lane Trace Assist en vermoeidheidsherkenning. Daarnaast heeft elke Prius standaard Blind Spot Monitor en Front & Rear Cross Traffic Alert. Toyota Safety Sense 3 wordt over-the-air geüpdate.

De Dynamic wordt voorzien van Bi-LED koplampen, 17 inch aluminium velgen, dualzone Climate Control, een achteruitrijcamera, stoelverwarming voor de voorstoelen, een verwarmbare voorruit en elektrische stoelverstelling voor de bestuurder. Het 12,3 inch grote Toyota Smart Connect multimediasysteem is standaard en dit is uiteraard voorzien van met Apple CarPlay en Android Auto

De Executive heeft de doorlopende LED-achterlichten en grotere, 19 inch velgen. Ook is de B-stijl, de onderkant van de achterbumper en de sierlijst van de grille hoogglans zwart, net als de wielkastranden. Verder bieden een camerafunctie in de binnenspiegel, de Smart Rear View Mirror, en een verwarmbaar stuurwiel nog meer luxe.

Inderdaad: zelfopladend (via de zonnecellen in het dak)

De top-of-the-range Prius is de Solar Edition. Deze uitvoering wordt geleverd in één kenmerkende kleur: Sunset Yellow. Deze versie beschikt over een dak met zonnecellen waarmee schone energie kan worden opgewekt. Hiermee kan dagelijks tot 8 kilometer aan elektrische actieradius worden gegenereerd, of kan de batterij zelfs volledig worden opladen als de auto meerdere dagen geparkeerd staat. De Solar Edition is verder voorzien van synthetisch lederen bekleding, stoelventilatie voor beide voorstoelen en stoelverwarming voor de buitenste zitplaatsen van de achterbank. Intelligent Parking Assist, de Intelligent Clearance Sonar en de Panoramic View Monitor.

In het derde kwartaal kunnen we de nieuwe Prius op Nederlandse bodem verwachten.