Prijzen en specificaties MX-5 RF bekend

Prijzen en specificaties MX-5 RF bekend

29 januari 2017 Uit Door Arnold

Mazda_MX-5_RF_1Open rijden? Nu even niet, Carnold heeft net de schaatsen van zolder gehaald. Maar over twee maanden dient de lente zich weer aan, en kon het voorjaar ons wel weer eens in de bol schieten. Het cabrioseizoen is er sneller dan je denkt, en als het aan Mazda ligt, is het ’t hele jaar door tijd voor een cabrio. Daarom staat de nieuwe MX-5 RF vanaf april in de showrooms. Mazda heeft de prijzen en specificaties van de Retractable Fastback bekend gemaakt. Uw vriendelijke Mazda-dealer laat u voor € 35.480 met uw eigen MX-5 RF uit de showroom rijden.

Het is de eerste keer in 28 jaar en vier generaties dat de MX-5 met een stalen klapdak wordt geleverd.Mazda’s Roadster heeft wereldwijd een immense groep fans, maar Mazda wil nog meer mensen laten genieten van open rijden. Daarom werd besloten om de vierde generatie MX-5 ook met een stalen klapdak te leveren.Mazda stelde zichzelf wel drie zware eisen: De RF moest licht en compact blijven, het klapdak mocht niet ten koste gaan van de bagageruimte en er mochten geen aanpassingen aan het onderstel gedaan worden. Het eindresultaat mag er zijn: de MX-5 RF voldoet aan alle strikte eisen en ziet er ook nog eens goed uit. De kenmerkende ‘bultrug’ van conventionele coupé-cabrio’s is ver te zoeken.

Mazda_MX-5_RF_7

Bij het openen van het dak is te zien dat de dakconstructie uit drie delen bestaat. Het achterdek met de zijstijlen wordt opgetild en iets naar achteren geschoven. Hierdoor opent de ruimte achter de voorstoelen. Het dakpaneel en de achterruit klappen samen en verdwijnen in die ruimte en het achterdek klap weer op zijn plaats.

Mazda_MX-5_RF_3

Pittige 1.5 SkyActiv-G, smeuïge 2.0

De MX-5 RF is leverbaar met twee motoren: de 1.5 en 2.0 SkyActiv-G. De 1.5 levert een gezonde 96 kW (131 pk) bij 7.000 toeren en 150 Nm trekkracht bij 4.800 toeren. De 2.0 heeft 118 kW (160 pk) vermogen en aan maximaal draaimoment van 200 Nm bij 4.600 toeren. Qua topsnelhheid ontlopen de twee elkaar weinig, de 1.5 haalt 203 kilometer per uur, de 2.0 215 km/u. De 2.0 SkyActiv-G is ook leverbaar met de fijne zestraps automaat, die haalt een top van 194 kilometer per uur.

Mazda_MX-5_RF_4

Als TS, TS+ en GT-M

Mazda heeft drie uitrustingsniveaus voor de MX-5 RF: de TS, TS+ en de GT-M. De TS heeft al LED-koplampen, elekrtisch verstelbare en verwarmde buitenspiegels, Airconditioning, MZD-connect en 7-inch touchscreen. De TS heeft zwarte stofbekleding met rood stiksel. Bij de TS+ worden de 16 inch lichtmetalen velgen in de kleur Gun Metal gespoten, en krijg je zwarte lederen stoelbekleding. Daarnaast heeft de TS+ Lane Departure Control, een licht- en regensensor, stoelverwarming en een DAB+ radio. De 1.5 SkyActiv-G TS+ kost € 36.980. Voor € 38.480 krijg je de 1.5 GT-M, die kenmerkt zich door de uitgebreide i-Activsense veiligheidsuitrusting: Dodehoekdetectie, Adaptieve bochtverlichting, en Rear Cross Traffic Alert. Daarnaast heeft de GT-M keyless entry, een Bose geluidsinstallatie en geïntergreerde navigatie.

Mazda_MX-5_RF_6

De 2.0 SkyActiv-G is altijd als GT-M uitgevoerd en kost € 43.180 voor de handgeschakelde versie en € 44.880 voor de zestraps automaat. De uitrusting komt overeen met die van de 1.5 GT-M en heet 17 inch velgen, een Liminted slip differentieel (behalve de automatische transmissie), een start-  / stopsysteem en Mazda’s i-Eloop remregeneratie.