Nissan Leaf vernieuwd voor 2022

Nissan Leaf vernieuwd voor 2022

23 februari 2022 Uit Door Arnold

De Nissan Leaf is voor komend modeljaar vernieuwd, Nissan heeft de foto’s en alle wetenswaardigheden bekendgemaakt. De Leaf is een oudgediende in Nissan’s huidige modelaanbod, en het is een belangrijk startpunt geweest voor elektrisch rijden in Europa. Bij de introductie van de Ariya in december, die plaatsvond in de ArenA in Amsterdam, werd de eerste Leaf in herinnering geroepen. In het stadion zorgt een groot aantal accu’s van de eerste generatie voor de elektriciteitsopslag. De tweede generatie Leaf gaat nu zijn vijfde levensjaar in, reden voor Nissan om de elektropionier lekker op te frissen zodat hij in de pas loopt met de toekomstige Nissan EV’s. Er zijn veel cosmetische aanpassingen geweest, maar ook technologische, zoals de nieuwste versie van ProPilot en NissanConnect.

De eerste en tweede generatie van de Nissan Leaf waren beide pioniers, bij de introductie van de tweede generatie in 2018 was het aanbod betaalbare EV’s op de vingers van beide handen te tellen. Anno 2022 is dat nauwelijks veranderd, al is het aanbod natuurlijk wel gegroeid. Hoewel de Leaf van alle denkbare comfort- en veiligheidstechnieken is voorzien, ziet Nissan de Leaf als een betaalbare, no-nonsense EV: ‘De Nissan LEAF heeft altijd in het teken gestaan ​​van het voor iedereen toegankelijk maken van geavanceerde technologie en de sensatie van volledig elektrisch rijden. De vernieuwde LEAF bouwt hierop voort en biedt een aantrekkelijk design, naadloze connectiviteit en een efficiënte aandrijflijn’, aldus Arnaud Charpentier, Region Vice President van Nissan AMIEO regio (waaronder Europa).

Opgefrist design, mooie details

De nieuwe 16- en 17 inch lichtmetalen velgen zijn opvallende kenmerken van de Leaf 2.5. De velgen zijn hoogglans zwart gespoten en hebben opvallende spaakeinden in metaalkleur. Het design is markant en lijkt een verwijzing naar het ontwerp van de Ariya. De velgen en de grille zijn voorzien van het nieuwe Nissan-logo. Nissan heeft ook twee nieuwe lakkleuren voor de Leaf ontwikkeld, zes uni-lakken en twee two-tone lakkleuren: Universal Blue en Magnetic Blue.

Meer connectiviteit, meer ProPilot

Een sterk punt van de Leaf was en is het ProPilot systeem, dat een aantal geavanceerde rijhulpsystemen omvat.  ProPilot is in staat om automatisch te stoppen, te starten en een veilige afstand tot een voorligger aan te houden. In de stad en in de file is ProPilot in staat om het vermoeiende stop-and-go verkeer voor zijn rekening te nemen. Bij zijn introductie was het innovatieve e-Pedal een unicum onder EV’s. Het biedt de bestuurder de mogelijkheid om met slechts één pedaal te accelereren, te vertragen en te stoppen.

NissanConnect omvat een uitgebreid pakket infotainmentfuncties, waaronder Android Auto en Apple CarPlay. Ook zijn diverse voertuigfuncties, zoals de climate control, op afstand te bedienen via de NissanConnect smartphone-app. Voor extra gebruiksgemak kan de Leaf ook aan Amazon Alexa gekoppeld worden.

Ruime actieradius voor alledag

De Nissan Leaf combineert een efficiënte elektrische rijervaring met een uitgebreid aanbod van rijhulpsystemen en connectiviteitstechnologieën. Daarbij is er keuze uit twee batterijvarianten, 40 kWh en 62 kWh, goed voor respectievelijk 270 of 385 kilometer rijbereik volgens de WLTP testcyclus. De vernieuwde Nissan Leaf is leverbaar vanaf dit voorjaar, dan worden ook de prijzen en uitrusting bekendgemaakt.

23 artikel(en) « van 23 »