Nieuwe GT-Line Editions voor de Kia Ceed

Nieuwe GT-Line Editions voor de Kia Ceed

21 december 2020 Uit Door Arnold

Met de komst van de nieuwe 1.5 T-GDI motoren introduceert Kia nu ook de GT-Line Editions voor de Kia Ceed, ProCeed en de Ceed Sportswagon. Deze krijgen het design van de GT-Line en hebben een bijzonder riante uitrusting, het voordeel ten opzichte van de bestaande uitrustingsnivo’s kan oplopen tot € 2.500.

48 Volts hybridesysteem op de 7 DCT

De komst van de nieuwe 1.5 T-GDI met 48 Volts hybridesysteem betekent een grote technische update voor Kia’s best verkopende modelserie. Omdat de prijslijst toch op de schop moest, werd en passant de GT-Line Edition voor de Ceed, ProCeed en Ceed Sportswagon in het leven geroepen.

Sportief uiterlijk, luxe interieur

Het exterieur van de GT Line Editions onderscheidt zich van de overige modellen door sportieve bumpers met sportieve designelementen, dorpelverbreders, getint glas voor de achterste ruiten en de hoogglans zwart kunststofdelen. Ook de fraaie 17 inch velgen van de GT-Line worden overgenomen op de Editions.  Het interieur van deze uitvoeringen herken je aan de zwarte hemelbekleding, het afgeplatte stuurwiel en GT-Line bekleding met zilverkleurige stiknaden en logo’s. De two-tone stoelen met kruissteek rugleuningen en zittingen zijn erg mooi:

Het centrale beeldscherm op het dashboard is een 10,25 inch touchscreen met Kia’s geüpdate infotainmentstysteem. Hierin vind je full map navigatie, Kia Live Services (Connected Car), voorbereiding voor Android Auto en Car Play, en een puik geluidssysteem. Kia doet ook niet moeilijk over veiligheids- en assistentiesystemen: Parkeersensoren, achteruirijdcamera, autonome noodrem(assistentie), actieve rijbaanassistentie, automatisch grootlicht: het zit er allemaal op. Uiteraard ontbreken licht- en regensensoren evenmin. De nieuwe 1.5 T-GDI kan ook gekoppeld worden aan de zeventraps DCT automaat, deze uitvoering krijgt het 48 Volts hybridesysteem mee. In dat geval wordt de GT Line Edition uitgerust met schakelflippers achter het stuur.

Ook leverbaar met 1.0 T-GDI

Is de 160 pk sterke 1.5 T-GDI meer dan voldoende? Dan kun je ook kiezen voor de 1.0 T-GDI met 120 pk. De handgeschakelde (zesbak) Ceed GT Line Edition met 1.0 T-GDI is er vanaf € 26.495. Kies je voor de 1.5 T-GDI met handbak, dan ben je € 27.995 kwijt. Voor de 7 DCT automatische versnellingsbak betaal je een meerprijs van € 2.000. De Sportswagon en ProCeed hebben een meerprijs van respectievelijk € 1.000 en € 2.000. Ze zijn per direct te bestellen bij de Kia dealer.