Lexus LBX geprijsd

Lexus LBX geprijsd

1 november 2023 Uit Door Arnold

Lexus heeft de prijzen en de opbouw van de uitrustingsniveaus voor de Lexus LBX bekendgemaakt. De prijslijst begint bij € 35.995 en loopt door tot € 51.495 voor de tijdelijk leverbare Original Edition met vierwielaandrijving. En met dat laatste hebben we een bijzondere eigenschap van de Lexus LBX te pakken: deze compacte premium crossover is leverbaar met vierwielaandrijving, en dat is een unicum in dit marktsegment.

De LBX wordt leverbaar in vier verschillende atmospheres en twee aanvullende pakketten. De instapversie heet gewoon ‘LBX’ en heeft een Lexus-waardige standaarduitrusting: het Lexus Link Connect multimediasysteem met 9,8 inch groot kleurendisplay enspraakbesturing, LED-verlichting, Climate Control, 17 inch lichtmetalen velgen. Het uitgebreide Lexus Safety System+ 3.0 met Full Range adaptive Cruise Control, Pre-Collision System, Lance Trace Assist en Road Sign Assist maakt deel uit van de standaarduitrusting, net als de luxe stoffen bekleding voor de stoelen en de deurpanelen. De LBX is er vanaf 35.995 euro.

LBX Elegant

De LBX Elegant wordt geleverd in negen verschillende kleurstellingen en is te krijgen met drie verschillende vegan-lederen interieurs: Black met rode stiksels, Dark Forest (donkerbruin) en Ammonite Sand (zandkleurig). De velgen zijn hoogglans donkergrijs afgewerkt. De LBX Elegant is er vanaf 40.495 euro voor de voorwielaangedreven variant. Met AWD kost de LBX Elegant 43.495 euro. Bij de AWD-variant is het Tech Pack standaard inbegrepen. (Tekst gaat door onder de foto’s)

5 artikel(en) « van 5 »

LBX Relax

Ook de LBX Relax is leverbaar in negen verschillende kleurstellingen. Maar het interieur is nog luxueuzer. Zo is er de keuze uit twee Semi-Aniline-lederen kleuropties: Black en Saddle Tan (cognacbruin). De bestuurdersstoel is elektrisch verstelbaar met geheugenfunctie en de sfeerverlichting biedt maar liefst 64 verschillende kleuren. Ook krijgt hij schakelflippers achter het stuurwiel. De LBX Elegant is er vanaf 41.995 euro voor de voorwielaangedreven variant. Met AWD kost de LBX Elegant 44.995 euro. Bij de AWD-variant is het Tech Pack standaard inbegrepen. (Tekst gaat door onder de foto’s)

8 artikel(en) « van 8 »

LBX Emotion

Lexus LBX Emotion wordt uitgerust in een fraaie Bi-tone kleurstelling, waarbij de carrosseriekleur wordt gecontrasteerd door een zwart dak. De enige uitzondering hierop is de versie in Night Sky Black Metallic, die in volledig zwart metallic geleverd wordt. Naast de Bi-tone kleurstelling beschikt de LBX als Emotion ook over 18 inch zwart-gepolijste lichtmetalen velgen en Privacy Glass voor de achterste zijruiten en achterruit. Met AWD kost de LBX Elegant 43.995 euro. Bij de AWD-variant is het Tech Pack standaard inbegrepen. (Tekst gaat door onder de foto’s)

8 artikel(en) « van 8 »

LBX Cool

De Lexus LBX Cool krijgt een Bi-tone kleurstelling met een contrasterend zwart dak en de 18 inch zwart-gepolijste lichtmetalen velgen en Privacy Glass voor de achterste zijruiten en achterruit. In het interieur wordt zwart leder gecombineerd met donkergrijs suède met koperen stiksels. De bestuurdersstoel is elektrisch verstelbaar met geheugenfunctie en met de sfeerverlichting in 64 kleuren is precies de juiste setting te vinden. Ook deze versie heeft schakelflippers achter het stuur. De LBX Cool is er vanaf 42.495 euro voor de voorwielaangedreven variant. Met AWD kost de LBX Elegant 45.495 euro. Bij de AWD-variant is het Tech Pack standaard inbegrepen. (Tekst gaat door onder de foto’s)

7 artikel(en) « van 7 »

Tech Pack, Premium Pack en Advanced Pack

Alle atmospheres zijn verder aan te kleden met drie optiepakketten. Het eerste pakket is het Tech Pack, dat naast een 12,3 inch groot digitaal instrumentarium, de Tazuna cockpit, ook Smart Entry, een elektrisch bedienbare achterklep, nanoe X luchtzuivering, een draadloze telefoonlader en extra USB-poorten voor- en achterin toe. Dit pakket kost 1.495 euro.

Het Premium Pack omvat alles van het Tech Pack en voegt er een Digital Key, Full LED-koplampen met automatisch grootlicht, automatische koplamphoogteverstelling en automatische bochtenverlichting aan toe, samen met LED-mistlampen. Het Premium Pack kost 2.495 euro.

Dan het Advanced Pack, dit heeft  alles van het Tech- en Premium Pack, aangevuld met een Panoramic View Monitor, een Head-up Display, stuurwielbediening met touch-knoppen, Intelligent Park Assist, Front Cross Traffic Alert en Active Noise Control. Ook krijgt de LBX met het Advanced Pack het zeer geavanceerde Mark Levinson audiosysteem met 13 speakers. Het Advanced Pack kost 5.295 euro.

Speciale introductieversie: de Original Edition

Bij de marktintroductie is er ook een speciale introductie versie van de Lexus LBX: de Original Edition. Deze zal in gelimiteerde oplage worden verkocht en biedt ten opzichte van een LBX Cool de nodige extra’s. Zo beschikt hij over matzwarte 18 inch lichtmetalen velgen, een aero-pakket met zwarte en chromen designdetails, een uniek patroon voor de C-stijl en zwarte stiksels in het interieur. Voor het exterieur is er keuze uit drie Bi-tone kleurstellingen: Sonic Grey, Cobalt Blue of Sonic Copper. Alle kleuren worden gecombineerd met een contrasterend zwart dak. Standaard is de LBX Original Edition al voorzien van het Advanced Pack.