Ioniq 5 krijgt achterruitwisser! (en ander nieuws)

Ioniq 5 krijgt achterruitwisser! (en ander nieuws)

4 juli 2024 Uit Door Arnold

Hyundai heeft de Ioniq 5 een stevige opfrisbeurt gegeven, de coolste EV van dit moment kreeg een aangepast uiterlijk en de nodige aanpassingen in het interieur. Carnold zet de nieuwigheden voor je op een rijtje.

Door de vernieuwingen is de Ioniq 5 twee centimeter in de lengte gegroeid, de hoogte en breedte blijven onveranderd. De lengtewinst komt door de nieuwe bumpers, de voorbumper heeft een iets sterker getekende V-vorm gekregen. Aan de achterzijde is een andere wijziging te zien: de dakspoiler is maar liefst 5 centimeter langer geworden. Hierdoor is de Ioniq 5 een stukje gestroomlijnder geworden. Maar het allerbelangrijkste feitje wat de interieurwijzigingen aangaat, is de komst van een wisser op de achterruit. Die werd op het pre-facelift model zeer gemist.

Meer knoppen, minder menu’s

In het interieur heeft Hyundai ook de nodige aanpassingen gedaan, die op het bestaande model echt gemist werden. Noemenswaardig is een knoppencluster op de middensconsole waarmee de stoel- en stuurverwarming rechtstreeks bediend kan worden, en een toets voor de parkeerassistent. Net als in de Ioniq 6 krijgt de 5 nu de verlichte pixels in het stuurwiel. En als je goed kijkt, zie je dat het knoppencluster voor de climate control aangepast is.

De vernieuwde Ioniq 5 wordt leverbaar met twee accupakketten: 63 en 84 kWh, de 63 kWh versie brengt je ongeveer 440 kilometer ver, terwijl je met de 84 kWh versie een theoretisch rijbereik hebt van 570 kilometer. Kies je het grootste accupakket met vierwielaandrijving, dan haal je nog 546 kilometer.

Ioniq 5 N-Line en nieuwe uitvoeringen

Hyundai introduceert ook een nieuw uitrustingsniveau: de N-Line. Deze is designtechnisch geïnspireerd op de Ioniq 5 N, maar dan zonder het enorme vermogen. De Ioniq 5 N-Line krijgt 20 inch lichtmetalen velgen, speciale stoelen en stoelbekleding, sideskirts, een premium audiosysteem en remote praking assist. De N-Line fungeert als topmodel, naast de hypersportieve 5 N. Instappen kan in de Style, die al heel compleet uitgerust is, een akoestische voorruit is standaard, evenals een achteruitrijdcamera, Highway Drive Assist, schakelflippers voor regeneratief remmen, en nog een heleboel actieve rijassistenten. In totaal zijn er zes uitrustingsniveaus leverbaar: Style, Connect, Connect+, N Line Edition, Lounge en N Line. Deze zomer staat de vernieuwde Hyundai Ioniq 5 al in de showroom, prijzen beginnen bij € 42. 995. Dit bericht wordt aangevuld zodra het volledige prijsoverzicht beschikbaar is.