Hyundai Tuscon N-Line onthuld

Hyundai Tuscon N-Line onthuld

27 januari 2021 Uit Door Arnold

Vandaag onthuld, binnenkort bij de dealer: de Hyundai Tuscon N-Line. De N-Line combineert Hyundai’s Sensuous Sportiness design met de Ultimate Dynamic designkenmerken van de N-Line.

De Tuscon N-Line onderscheidt zich uiterlijk van de reguliere Tuscon op vele punten: andere voor- en achterbumper, andere velgen en diverse rode accenten. De grille van de N-Line is hoger en breder, de complexe parametrische patronen in de grille- die doorlopen in de dagrijverlichting – hebben bij de N-Line een extra rand die het licht anders breekt. Hierdoor krijgt de grille optisch een soort van glans. De koplampen hebben een zwarte omlijsting en uiteraard draagt de grille een N-Line badge.

De kunststof panelen boven de wielranden en over de dorpels zijn meegespoten in de carrosseriekleur. De raamlijsten worden bij de N-Line in zwart uitgevoerd, net als de spiegelkappen.

De kofferbakspoiler van de N-Line is groter en uitgerust met vinnen op de bovenzijde. De achterzijde van een N-Line herken je voorts aan de dikke eindpijpen van de uitlaat en de rode bies onderin de bumper. Of het uitlaatsysteem an sich ook gewijzigd is, weten we (nog) niet.

De 19 inch velgen zijn uniek voor de N-Line, de patronen uit de grille en de flanken herhalen zich in de spaken. De Tuscon staat op 235/50R19 banden. Hyundai levert de Tuscon N-Line in zeven lakkleuren, waarvan vijf met zwart dak uitgevoerd kunnen worden: Shadow Grey (exclusief voor de N Line-versie), Polar White, Engine Red, Sunset Red, Dark Knight, Phantom Black, Shimmering Silver. De laatste kan niet in combinatie met een zwart dak geleverd worden.

Uiteraard is het interieur van de N-Line ook onderhanden genomen: de voorste inzittenden krijgen een paar fraaie sportstoelen, bekleed met zwart su├Ęde en leer afgewerkt met rode stiknaden. Deze stiknaden komen terug in de armleuning en de deurpanelen. Over het dashboard is een zachte, grijze stof aangebracht. De pedalen zijn uitgerust met aluminium covers – net als de voetrust en de instaplijsten.

De Hyundai Tuscon N-Line is leverbaar met de tot nu toe bekende motoriseringen, gebaseerd op de 1.6 T-GDI Smartstream motor met Hyundai’s CVVD techniek: De 48 Volt Mild Hybrid met 150 pk, de Hybrid met 230 pk en de Plug-In Hybrid met 265 pk. Prijzen zijn nog niet bekend, zodra Hyundai deze wereldkundig maakt, lees je het op Carnold.nl.