Hyundai Kona compleet nieuw

Hyundai Kona compleet nieuw

20 december 2022 Uit Door Arnold

Er is een splinternieuwe Hyundai Kona op komst, vannacht heeft Hyundai de eerste foto’s vrijgegeven. Heel veel gedetailleerde informatie is er nog niet, maar de foto’s laten wel zien dat de nieuwe Kona behoorlijk zichzelf gebleven is en tegelijkertijd de aansluiting heeft gevonden bij het design van de Ioniq’s. Bij de introductie van de Ioniq 5 werd gezegd dat Ioniq een semi-separaat merk zou worden, maar aan de nieuwe Kona te zien laat Hyundai die koers varen. Zowel in het interieur als exterieur zijn de kenmerkende pixel-elementen van de Ioniqs terug te vinden, met de rode lichtlijn op de kofferbak als meest markante herkenningspunt.

Tegelijkertijd is de Kona duidelijk verwant aan het huidige model, hij is duidelijk trouw gebleven aan het ontwerp van een compacte stads-SUV. Toch is de nieuwe Kona behoorlijk in de lengte gegroeid: 15 centimeter. En zoals dat gaat met nieuwe auto’s, is hij ook in de breedte gegroeid, 25 millimeter. De wielbasis is 6 centimeter langer, dit zal zeker te merken zijn in de interieurruimte.

De nieuwe Kona wordt leverbaar als EV, HEV en N-Line met verbrandingsmotor. Het bijzondere aan de nieuwe Kona is dat hij eerst als EV is ontwikkeld, en vervolgens zijn de HEV en ICE versies ontwikkeld. Elke versie van de Kona heeft zijn eigen, herkenbare styling.

De komende tijd zal Hyundai druppelsgewijs meer informatie vrijgeven over de Kona, houd Carnold.nl voor meer nieuws.