Hyundai Inster onthuld

Hyundai Inster onthuld

27 juni 2024 Uit Door Arnold

Hyundai zet haar EV offensief voort, en ditkeer breidt het merk uit naar het kleinste marktsegment. De Hyundai Inster is de nieuwe kleine EV van het merk. Er zijn twee accupakketten leverbaar: 42 of 49 kWh en een rijbereik van maximaal 355 kilometer. Eind dit jaar al kunnen we de Inster in Nederland verwachten.

Zoals eerder genoemd is de Inster gebaseerd op de Hyundai Casper die alleen in Zuid-Korea geleverd wordt. De EV-versie wijkt echter wel sterk af van zijn benzine-aangedreven broer. Zo krijgt de Inster veel interieurelementen en -technieken mee die de Casper niet heeft. De Inster wordt daarmee nadrukkelijk hoger gepositioneerd als de Casper.

We zien veel elementen van de Ioniqs en de Kona Electric: uiteraard is het pixel-thema op het exterieur niet te missen, zowel de dagrijverlichting en de achterlichten bestaan uit een veelvoud aan pixeltjes.

In het interieur zien we de bekende beeldschermen uit andere Hyundai’s en het stuurwiel heeft ook de verlichte pixels in het stuurhart. Waar de Casper sterk leunt op de i10, is de Inster duidelijk meer geënt op de Kona Electric. Je kunt met zekerheid zeggen dat de Inster nadrukkelijk hoger gepositioneerd wordt. Hoe dat zich vertaalt naar de prijs is nog niet bekend, voorlopig moeten we het vooral doen met de specificaties.

De normal range versie heeft een 42 kWh accupakket en een 71 kW sterke elektromotor, de long range heeft een accu van 49 kWh en een 85 kW motor. Of de Inster voor- of achterwielaangedreven is, wordt niet vermeld, maar het lijkt erop dat het een voorwielaandrijver is, net zoals de Casper. Beide motorversies leveren overigens hetzelfde koppel:147 Nm. De Inster kan aan een snellader in 30 minuten van 10% tot 80% opgeladen worden. Opvallend is het verschil in accuvoltage: de normal range heeft een 266 volt systeem waar de long range een 310 volts systeem heeft. Ook is de long range iets sneller: de topsnelheid ligt op 150 kilometer per uur, waar de normal range 140 haalt.

De Inster is 3,82 lang, 1,61 breed en 1,57 hoog. Zijn wielbasis is 2,58 meter, een gewicht heeft Hyundai nog niet bekendgemaakt. Het wagentje wordt leverbaar in negen kleuren, waarvan sommigen met een contrasterend zwart dak geleverd kunnen worden: Atlas White, Tomboy Khaki, Bijarim Khaki Matte en Unbleached Ivory, dit zijn betsaand Hyundai-kleuren. Daarnaast komen er nieuwe lakkleuren beschikbaar, te weten: Sienna Orange Metallic, Aero Silver Matte, Dusk Blue Matte, Buttercream Yellow Pearl en Abyss Black Pearl.

9 artikel(en) « van 9 »