Hybride zonder meerprijs bij Toyota

Hybride zonder meerprijs bij Toyota

3 mei 2021 Uit Door Arnold

Zeg je Toyota, dan zeg je hybride. Toch zijn veel Toyota-modellen ook leverbaar zonder hybridetechniek, en die zijn uiteraard gunstiger geprijsd. Althans, tot nu, want Toyota neemt tijdelijk de meerprijs van hybride modellen voor eigen rekening. En dat maakt de belangrijkste Toyota-modellen een stuk aantrekkelijker.

Deze week logeert de Yaris Hybrid bij Carnold.nl, een auto die indruk maakt door zijn enorm lage verbruik: de tussenstand staat inmiddels op 3 liter per 100 kilometer. Ruim 1 op 30 dus. Met een dergelijk laag verbruik loont de aanschaf van een hybride Yaris altijd, maar nu helemaal. Toyota hanteert grote kortingen op de Hybride Yaris, C-HR, RAV4 en Camry. Op de Yaris bedraagt het voordeel 2.000 tot 2.200 euro (afhankelijk van de uitvoering). Voor zakelijke Yaris-rijders telt het voordeel ook door in de fiscale bijtelling, dubbel voordeel dus!

De nieuwste generatie van Toyota’s Hybrid Synergy Drive rijdt een groot deel van de tijd al elektrisch, in de Yaris bijna 50% van de tijd, maar ook in de Corolla rijd je vaker elektrisch dan je denkt. Dat bleek al tijdens de test van het zustermodel, de Suzuki Swace.