G70 Shooting Brake onthuld

G70 Shooting Brake onthuld

14 mei 2021 Uit Door Arnold

Het Genesis-nieuws krijgt in hoog tempo momentum. Na de beelden van de gecamoufleerde G70 Shooting Brake heeft Genesis ook meteen maar de officiële foto’s van deze buitengewoon mooie auto vrijgegeven. Wat een juweel van een auto is dat geworden zeg!

De G70 Shooting Brake heeft een bijzonder profiel: Genesis heeft geen derde dakstijl (een D-stijl) toegevoegd waardoor de Shooting Brake niet oogt als een stationwagen. En dat is ook precies wat de term Shooting Brake inhoudt, het is een variatie waarbij de daklijn en kofferbak gewijzigd is. De maatvoering van de SB is dan ook precies hetzelfde als van de G70 sedan: 4,68 meter lang, 1,85 breed en 1,40 hoog. Ook de wielbasis bleef met 2,83 gelijk. Uiteraard is het laadvolume van de kofferruimte aanzienlijk groter, maar liefst 40 procent.

De toegankelijkheid van de kofferbak en de stahoogte onder de klep is groot doordat de scharnieren ver naar voren in het dak gemonteerd zijn. De dakspoiler is in het ontwerp van de kofferklep geïntegreerd, dit heeft een tweeledig doel: een gunstige stroomlijn en het schoonhouden van de achterruit.

De achterruit zelf is ook bijzonder: die bestaat uit een stuk en is op de zijkanten sterk gebogen. Niet bepaald een goedkope oplossing, maar wel ontzettend mooi gemaakt! De achterlichten zijn doorgetrokken in het paneel van het kofferdeksel, dit maakt de G70 SB uniek en erg herkenbaar.

De vier koplampen van de G70 maken de auto aan de voorzijde uniek en direct herkenbaar als Genesis.  De ‘crest’ grille ligt diep in het front en waaiert breed uit, dit geeft het front de nodige überholprestige. Al met al is de G70 een erg fraaie auto geworden, een halo-car die de naam van Genesis in Europa moet vestigen. Gezien de reacties op alle automedia is die missie bij voorbaat geslaagd.

9 artikel(en) « van 9 »