Europees debuut Lexus GS F

Europees debuut Lexus GS F

11 juni 2015 Uit Door Arnold

Lexus_GS_F_cVoor de introductie van een sportief topmodel is er bijna geen betere venue denkbaar als het Goodwood Festival of Speed. Een mooie gelegenheid om de Lexus GS F voor het eerst op Europese grond aan de pers en het snelheidsminnend publiek te tonen. Coureur Mike Conway zal de GS F tijdens de heuvelklim in Goodwood besturen. Geen statische presentatie dus, maar een roaring atmosferische V8. Dank u Lexus!

Lexus_GS_F_bDe Lexus GS F is ontwikkeld met de meest kritische, en sportief ingestelde, bestuurder op het oog. De carrosserie van de ‘standaard’ GS is versterkt, de wielophanging is voor de F-versie volledig opnieuw ontworpen, en voorzien van het Lexus Torqque Vectoring Differential. Lexus weet het treffend te verwoorden:De Lexus GS F werd geboren op het Fuji-circuit in Japan en is volwassen geworden op de fameuze Duitse Nürburgring.

Lexus_GS_F_aLexus neemt ook de LFA en de Lexus RC F GT3 mee naar Goodwood. De RC F GT3 is de auto waarmee Lexus momenteel hoge ogen gooit in het Duitse VLN-kampioenschap. De nieuwe Lexus GS F wordt begin volgend jaar bij de Nederlandse Lexus dealers verwacht.