En dat is nummer twee: Infiniti QX30 onthuld

18 november 2015 Uit Door Arnold

Infiniti_QX30_6Het was te verwachten dat de onthulling van de Infiniti QX30 niet lang op zich zou laten wachten. De pers heeft onlangs kennis gemaakt met de Q30 en vandaag werden dan ook de foto’s van de QX30 officieel vrijgegeven. Infiniti heeft nog weinig technische gegevens geopenbaard, dus laten we eerst de foto’s eens bekijken.Infiniti_QX30_5We kunnen rustig stellen dat de Infiniti QX30 een Q30 is die wat hoger op zijn veren staat. Bij deze stance hoort natuurlijk ook een aangepast uiterlijk, en daarom krijgt de QX30 een afwijkend front en een aangepaste achterzijde. De onderbumper aan voor- en achterzijde reiken minder diep dan bij de Q30 en zijn voorzien van een metaalkleurige inlay. Deze lijkt seperaat op de bumpers gemonteerd te zijn, dus mocht het tot krassen en deuken komen bij het offroaden, dan schendt de QX30 niet meteen zijn aangezicht. Het is een kwestie van de plaat vervangen, en je QX30 is weer als nieuw.

Infiniti_QX30_3De QX30 heeft een aangepaste veer- en dempingskarakteristiek om ervoor te zorgen dat hij hetzelfde rijkarakter heeft als de Q30. Bij het testen en afstemmen waren maar liefst 750 ingenieurs betrokken volgens Infiniti. De veren en stabilisatoren zijn stijver zodat de rolbeweging van de carrosserie in de bochten minimaal blijft. Bovendien zorgen de stuggere veren voor meer rust in de carrosserie bij glooiend wegdek en bij het rijden op hogere snelheid.

Infiniti_QX30_5Dat de QX30 wel degelijk bedoeld is om buiten de verharde wegen te rijden blijkt uit het feit dat vierwielaandrijving leverbaar is. Infiniti zegt dat de QX30 bedoeld is om een brug te slaan tussen de premium hatchbacks en de crossovers, dat is dan ook de reden dat integrale aandrijving leverbaar is. De Q30 en QX30 hebben een belangrijke missie: de verkoopaantallen op Europese bodem verhogen. De wereldwijde verkoopaantallen stegen dit jaar met 16% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De Q30 mag zich inmiddels verheugen in de warme belangstelling van het Europese koperspubliek, medio 2016 komt de QX30 hem vergezellen in de Nederlandse showrooms. De officiƫle onthulling vindt gelijktijdig plaats op de Los Angeles en Guangzhou Motor Shows.