Eerste EV van Suzuki: de eVX

Eerste EV van Suzuki: de eVX

11 januari 2023 Uit Door Arnold

Suzuki heeft een EV in de planning staan en vandaag werd de conceptcar onthuld: de Suzuki eVX. De eVX is een middenklasse SUV die naar eigen zeggen het ‘Suzuki 4×4 DNA’ heeft. Knijp je ogen dicht, kijk door je wimperhaartjes en verhip: zou hier niet de opvolger van de Vitara staan? De motorkaprand, de lijnen over de wielkasten en flanken… In elk geval laat de eVX wel iets zien over de styling van toekomstige Suzuki’s en natuurlijk de eerste volledig elektrische Suzuki.

Dat het menens is, blijkt wel uit de aankondiging dat het productiemodel in 2025 op de Europese markt zal verschijnen. De eVX is 4,30 meter lang, 1,80 hoog en 1,60 breed. Met een accucapaciteit van 60kWh moet de eVX een rijbereik van 400 kilometer hebben.

President Toshihiro Suzuki is trots op de conceptcar: “Ik ben verheugd om de eVX te onthullen, onze eerste wereldwijde strategische EV. Bij de Suzuki Group adresseren we de opwarming van de aarde als een prioriteit. Daarom promoten we een reeks wereldwijde maatregelen om uitstoot van broeikasgassen te verminderen. In de toekomst zal Suzuki een waardevolle bijdrage blijven leveren in het optimaliseren en ontwikkelen van nieuwe producten voor verschillende werelddelen.”