Een weekje Nissan

7 juli 2013 Uit Door Arnold

Carnold heeft een mooi weekje achter de rug. Uiteraard vanwege het warme weer, maar zeker ook omdat de hele week in het teken van Nissan stond. De festiviteiten begonnen bij Nissan-dealer Manenschijn in Daarle. Mijnheer Manenschijn heeft een mooie verzameling van bijzondere en zeldzame Datsuns en Nissans. Deze staan uitgestald in een heus museum dat op verzoek / afspraak geopend is.

Op de begane grond staat een aantal Datsuns en Nissans die ik nog met eigen ogen heb zien rondrijden, waaronder de N12 Cherry’s en de Laurel. Die laatste is een van de meest recente toevoegingen aan de collectie, deze lichtbruin metallic Laurel is van 1983 en heeft slechts 9000 kilometer op de teller. Je kunt met recht stellen dat deze nog in nieuwstaat verkeert. Dat geldt overigens ook voor de Cherry’s, helemaal origineel en ongeschonden. Ik meen dat een van de N12’s ook maar 11.000 kilometer op de klok heeft staat.
Helaas zijn de omvang van de collectie en de huisvesting niet helemaal opelkaar afgestemd, want de auto’s staan deur aan deur. Ik heb een deel redelijk goed op de foto kunnen krijgen, ziehier het resultaat:

Later in de week ben ik naar Bratislava gereisd om namens Rijtesten.nl kennis te maken met de nieuwe Nissan Note, mijn test kun je (zeer binnenkort) lezen op de site. Hier op Carnold zal ik nog een stukkie plaatsen over de 1.2 DIG-S, een bijzonder motortje dat ook in de nieuw Note zijn opwachting maakt.