Bremen Classic Motorshow 2019

Bremen Classic Motorshow 2019

31 januari 2019 Uit Door Arnold
Copyright Messe Bremen / Lukasz Krotkiewicz

Copyright Messe Bremen / Lukasz Krotkiewicz

De 17e editie van de Bremen Classic Motorshow staat voor het weekend van 1 tot en met 3 februari op het programma. Elk jaar stijgt het aantal Japanse klassiekers op de beursvloer, maar dat is niet de enige reden om de beurs te bezoeken. Elk jaar heeft de beurs buitengewoon interessante deel-thema’s die de moeite waard zijn.

Het centrale thema voor dit jaar is ‘Kombi-Nationen’ oftewel: stationwagens uit verschillende landen. Een zeldzame Aston-Martin DB5 shooting brake – waarvan er slechts 12 zijn gebouwd – is aanwezig op de beursvloer. Motorliefhebbers komen ook aan hun trekken, het ‘Jahrhundert der Coolness’ is een deeltentoonstelling waarin het verloop en de diversiteit van de Amerikaanse motorindustrie wordt belicht. Kennelijk wint ook de Youngtimer terrein in Dutisland, getuige de tentoonstelling “Junge Klassieker’.

Copyright Messe Bremen / Jan Rahtke

Copyright Messe Bremen / Jan Rahtke

Wat de beurs in Bremen echter zo aantrekkelijk maakt is de gemoedelijke sfeer. Klassiekers die op andere (lees: Nederlandse) beurzen achter een afscherming staan, zijn in Bremen op kleine afstand te bewonderen. De beurs opent zijn deuren om 9:00 uur en sluit om 18:00. Meer informatie vind je op: http://www.classicmotorshow.de/home/ 

Spot je een leuke Japanner op de beurs? Maak een foto en stuur ‘m naar arnold@carnold.nl. Volgende week verschijnt het beursverslag op deze site!