Autosalon van Parijs 2014

1 oktober 2014 Uit Door Arnold

Paris Motorshow logoOp 4 oktober open de Mondial de l’Automobile haar deuren, en op het internet wemelt het van teasers, geruchten en gelekte primeurs. Carnold neemt vast een voorschotje op het nieuws dat de Japanse automerken in petto hebben.

Infiniti

Infiniti liet een aantal weken terug al wat foto’s zien van de Q80 Inspiration. Een model dat het moet opnemen tegen snelle luxe-auto’s als de Porsche Panamera. Nu is de Q80 Inspiration officieel ontbloot, en Infiniti geeft ook wat details prijs over de techniek. De hoofdmoot van de aandrijflijn is een drieliter V6 met dubbele turbo’s die 450 pk levert. Deze motor werkt samen met een pittig sterke elektromotor waardoor het systeemvermogen 590 pk bedraagt, het koppel komt uit op 750 Nm. De acceleratie van 0-100 kilometer per uur doet de Q80 in circa vier seconden.

Honda

Het nieuws van Honda staat al wat dichter bij de dagelijkse realiteit dan de Q80. Honda presenteert een drietal nieuwe motoren die binnenkort hun opwachting maken in productiemodellen. Het gaat om twee benzinemotoren: de 1.3i-VTEC en de 1.5i-VTEC, van deze motoren is behalve de inhoud nog weinig bekend, maar Carnold zit op het vinkentouw. Van de 1.6i-DTEC presenteert Honda de 160pk versie, deze wordt binnenkort leverbaar in de CR-V. Ook van deze motor zijn de technische ins- en outs nog niet bekend, maar het koppel zou 350 Nm bedragen.

Civic Type R concept

Het belangrijkste nieuws bij Honda is het feit dat de Honda Civic Type R concept weer een stap dichter bij productie is. Vriend en vijand kijkt met grote belangstelling naar deze opper-Civic uit. Honda heeft zich een belangrijk doel gesteld, namenlijk de snelste voorwielaandrijver bouwen die de Nürburgring getrotseerd heeft. Honda plaatste onderstaand filmpje op YouTube, maar laat nog in het ongewisse hoever het testwerk, dan wel de productieversie gevorderd is. Maar beste Honda-vrienden: dit wordt natuurlijk de keizer van alle hot-hatches als ‘ie de NSX Type R al het snot voor de ogen rijdt. Kijk, luister en geniet…:

Morgen volgt meer nieuws van de Japanse automerken op de Mondial de l’Automobile via Carnold.nl.