Aaaaand…. Ready!

Aaaaand…. Ready!

15 april 2013 Uit Door Arnold

Goed nieuws: de koelvloeistoflekkage is voltooid verleden tijd. Niels van Now Cars (die meer verstand heeft van auto’s dan van websites) heeft alle vriesdoppen aan de voorzijde van het cilinderblok voorzien van niewe exemplaren. De eerste ‘shiny bits’ op mijn Sunny zijn dus een feit. Helaas zie je er niets van, en hopelijk heb ik er nooit weer omkijken naar.

Het koelsysteem is grondig gespoeld, gevuld en afgeperst. Het effect is op meerdere manieren merkbaar: de kenmerkende, muffe geur van (oud) koelwater is weg. Mijn eerste Sunny had dit luchtje ook, en destijds dacht ik altijd dat het bij de auto hoorde. Nu de lekkage gefikst is, is het interieur ook stukken frisser. Nu het koelsysteem is perfecte staat is, is de stationairloop ook mooier. De koelwatersensor geeft nu sneller het signaal dat het blok opwarmt waardoor de Sunny al vrij snel een mooie stationairloop vindt. Ik ben ook erg te spreken over het starten en aanslaan van de motor. De startmotor hoeft nauwelijks te draaien voordat de motor aanslaat. De Sunny heeft nog maar een nachtje in de vorst buiten gestaan (min 5) maar desondanks was van een krakkemikkige accu niets te merken. Starten – lopen was het.

Ook nieuw zij de Vredestein T-Tracs. Ik ben overgestapt van 155 naar 175 breed. De nieuwe banden zijn in alle opzichten een verademing: de onbekrachtigde besturing gaat stukken lichter en de wegligging is aanmerkelijk beter. Bovendien doen de iets bredere sloffen het visuele aspect ook goed: de iele 155’ers pasten gewoon niet bij de stevig bespoilerde Sunny. Een plaatje van de banden voor en na:

Ook heb ik de standaard Clarion-speakers vervangen door nieuwe JBL-exemplaren. Moet alleen nog iets verzinnen om de roostertjes passend te maken. De nieuwe speakers zijn door de opgebouwde tweeters iets (5 mm) hoger:

Wel, dat was ’t voor nu. Binnenkort volgt er (veel) meer over ‘project-Sunny’. Mocht iemand nog zo’n instrumentencluster weten te liggen, laat ’t dan maar even weten!

En nog een paar filmpjes om het af te leren: Weg lekkende vriesdoppen en Lekker soundje