Amazing Mazda – Commercials uit de oude doos

Amazing MazdaIn recente tests van de nieuwe Mazda 3 is het merk tot vervelens toe herinnerd aan het ‘saaie design’. Het is jammer dat een merk de wat minder geslaagde modellen tot in lengte van dagen nagedragen wordt, terwijl de Cosmo, RX’en en MX’en prachtige auto’s waren / zijn. Mazda zit inmiddels flink in de lift, de populariteit van het merk is stijgende en het imago heeft dankzij recente modellen als de 6 en 3 een flinke boost gekregen. Begin jaren ’90 verzamelde ik de printadvertenties van de Amazing Mazda campagne, die waren behoorlijk onconventioneel voor die tijd. Mijn persoonlijke favoriet was die van de Mazda 121, waarop geen auto te zien was. Er stond een prins Bernhard lookalike op, met jachtgeweer. De link met Mazda? De jachtlust van z.k.h. en velgen van de 121 in de vorm van beertjes. Berevelgen versus berevellen. Je moet er maar op komen.

Al schrijvende dwaalde ik af en vond een paar juweeltjes van t.v. reclames. Zelfs twintig jaar na dato zijn ze nog spraakmakend:

Een snelle zoekslag op YouTube leverde weinig resultaten op, terwijl en tientallen van dit soort reclames zijn gemaakt. Wie helpt Carnold om herinneringen op te halen? Links, scans en filmpjes mogen opgestuurd worden naar arnold@carnold.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.