Kia EV6 startklaar

Kia EV6 startklaar

9 maart 2021 Uit Door Arnold

Kia heeft de eerste teaserfoto’s van de EV6 vrijgegeven. De EV6 is een volledig nieuwe EV gebaseerd op het E-GMP platform en de eerste Kia die de nieuwe ontwerpfilosofie volgt.

De modelnaam wordt uitgesproken als ‘EV six’ en de EV6 is het eerste model dat de compleet nieuwe modelbenaming voor elektrische auto’s van Kia krijgt. Hoewel de foto’s slechts een tipje van de sluier oplichten, is al wel duidelijk dat we met een fikse auto te maken hebben, reken op dezelfde maatvoering als de Ioniq5. Uiteraard zal de EV6 ook zijn techniek met dat model delen, al zijn de uiterlijke verschillen groot. Op de foto van de ‘neus’ zien we het nieuwe Kia logo en de tigernose grille is ook herkenbaar.

De achterlichten doen sterk denken aan de boemerangachterlichten van een roemrucht Italiaans merk, al heeft Kia de achterlichen doorgetrokken in de zijkant, waardoor ze een 3-dimensionale vorm krijgen.

De daklijn van de EV6 houd het midden tussen een SUV en een conventionele hatchback – zo te zien is de EV6 niet hoger dan een Sportage. De EV6 wordt nog dit kwartaal (Lees: binnen enkele weken) onthuld. Zodra er meer bekend is over Kia’s nieuwste EV, dan lees je het op Carnold.nl!