Gebruikte Japanse auto is in opmars

Toyota_Yaris(Advertorial) De populariteit van Japanse auto’s neemt steeds meer toe. Dat geldt voor nieuwe auto’s maar zeker ook voor gebruikte. Autoscout 24 heeft onderzocht welke Japanse auto’s momenteel het meest in trek zijn, dit is de top 3 van dit moment. En die heeft een verrassende nummer twee…

Toyota krijgt goud

Toyota is een merk dat synoniem is geworden met betrouwbaarheid. Het is een merk waar je op kunt rekenen, want Toyota’s laten je niet snel in de steek. Een van de populairste modellen in Nederland is de Toyota Yaris. Deze compacte hatchback werd in 2000 de auto van het jaar en is sindsdien een geliefde auto. De auto wordt nog wel eens gezien als ouderenauto, maar dat is te kort door de bocht, want de Yaris is echt een heel leuk instapmodel voor de beginnende bestuurder. Toyota was het eerste automerk dat de stap maakte richting hybride auto’s, met de overbekende Prius als vaandeldrager.

Suzuki krijgt zilver

Swift linksSuzuki is in ons land vooral bekend geworden met compacte auto’s. Kent u de oude Swift nog, de Giant Suzuki? Een compact, hoekig wagentje met een sportieve uitstraling. Suzuki heeft furore gemaakt met oerbetrouwbare motorblokken. Deze lichte auto’s zijn flexibel en compact en daarom ideaal voor in het drukke stadsverkeer. De Alto en de Swift zijn de populairste modellen en zien we ook het meest terug in de zoekopdrachten. De Alto is bijna identiek aan zustermodel Nissan Pixo, die in dezelfde fabriek in India geassembleerd werd.

Honda krijgt brons

5Op een goede derde plek staat de Honda, bij sommigen bekend als de Japanse BMW. Honda heeft inmiddels ook naam gemaakt met hybride auto’s en nieuwe en duurzame technieken. Dit is overigens iets wat alle Japanse automerken wel onder de knie hebben. De Honda Civic zien we in Nederland het meest. Net als de Suzuki Swift, was (en is) de Honda Civic een opvallende verschijning met een sportieve uitstraling. Op dit moment is de Hybride Civic het meestgezochte model van Honda. De auto is verkrijgbaar met een gunstige bijtelling en dit zorgt voor een stijging in de verkoop en de populariteit van deze auto.

 

 

 

 

One thought on “Gebruikte Japanse auto is in opmars

  1. Pingback: Suzuki Swift S-Edition. 30 jaar Suzuki Swift

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.